Terug

  • Ruim assortiment
  • Intern Transport mogelijk!
  • Fysieke winkel in Sittard

Buissnijders en Pijpsnijders (0)

Filters

    Geen producten gevonden...

Buissnijders en Pijpsnijders

Een buissnijder, ook wel pijpsnijder genoemd, is een ijzersterk stuk gereedschap om ronde buizen door te snijden. ToolMania biedt u diverse soorten buis- en pijpsnijders. Het handgereedschap heeft aan het uiteinde een bek in de vorm van een C. Aan de andere kant zit een draaiknop. Hiermee kunt u het snijwiel aandraaien. Aan de binnenkant van de C-vorm zitten rollen dat de buis op de plek blijft zitten tijdens het snijden. Bekijk ons assortiment direct online.

Gebruik pijpsnijder

Indien u van plan bent een buis af te snijden, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Teken als eerst op de buis war de snede dient te komen. draai vervolgens de pijpsnijder zo ver mogelijk open om de buis te snijden. Hierna draait u hem zo ver mogelijk dicht zodat het snijwiel en de geleiderollen tegen de buis aan gedrukt worden. Er ontstaat een inkerving doordat de pijpsnijder rond gedraaid wordt. Ga net zolang door tot de buis is doorgesneden.

Soorten pijpsnijders

Monteurs, maar ook loodgieters maken vaak gebruik van pijpsnijders. Een groot voordeel van dit gereedschap is dat het erg zuiver werkt. Hiermee bedoelen we dat de snijkant recht is en u gemakkelijker met een snijder dan zaag een buis kunt afkorten. In feite zijn pijpsnijders te verdelen in lichte en zware modellen. De lichte uitvoeringen zijn geschikt voor kunststof of koperen pijpen en dunwandig staal. De zware modellen gebruikt u voor buizen van staal die een dikke wand hebben.

Bestel uw pijpsnijder gemakkelijk en snel

Bent u dus op zoek naar een pijpsnijder, pijpsnijder met ratel, buizenknipper of pijpruimer, u vindt het allemaal bij ToolMania. Voor dunne pijpen kiest u voor de HBM mini pijpsnijder van 22 of 30 mm. Deze zijn te gebruiken voor koper, aluminium, titanium, staal, en RVS. Een ideale pijpsnijder voor een uitlaat is onze Silverline 35-64 mm. Deze is gemaakt van zink geplateerd carbon stalen frame met 4 gehard stalen snijbladen.120° handvat beweging geeft een 360° snijbeweging. Bij ToolMania kunt u terecht voor een ruim assortiment garagegereedschap. Bij ons bent u verzekerd van scherpe prijzen en de beste service. Heeft u een vraag over en pijpsnijder? Neem gerust contact met ons op.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ToolMania 9,1 / 10 - 38 Reviews @ Google